Escobar Nikaragva Finca El Pinabet-Espresso

SKU:ESC-03/e

Be the first to review this product

€3.40

Availability:Out of stock

Details:

Finca El Pinabet je kava, ki je prejela nacionalno nagrado Skodelica odličnosti za leto 2011. Gojijo jo na dveh družinskih farmah v Nikaragvi El Pinavete in Castañuela, ki jih vodita Porfirio Sauceda Valladarez in njegov sin Edgar Noel Gonzales Saucega.

Details

Finca El Pinabet je kava, ki je prejela nacionalno nagrado Skodelica odličnosti za leto 2011. Gojijo jo na dveh družinskih farmah v Nikaragvi  El Pinavete in Castañuela, ki jih vodita Porfirio Sauceda Valladarez in njegov sin Edgar Noel Gonzales Saucega. 

Regija
Dipilto, Nueva Segovia

Sorta
Caturra

Okus in aroma
V skodelici se prepletajo okusi kostanja in mandeljna obogateni z notami suhih sliv in rozin. Pookus spominja na kosmiče in tiramisu.

Skodelica odličnosti – Cup of Excellence – je najbolj cenjena nagrada vrhunskih kav, ki jo na nacionalni ravni posameznih držav podeljuje izkušenja mednarodna komisija okuševalcev kav. Naziv lahko pridobijo le najbolj kakovostne kave, ki jih odlikuje sprecifičen okus, s pečatom zemlje, na kateri je zrastla, ter so ročno obrane in skrbno očiščene, da ohranijo svoje edinstvene lastnosti.

Zgodba o kavi Escobar

Kave Escobar se do popolnosti pražijo na Vrhniki, vedno v majhnih količinah in pod budnim očesom strokovnjaka, Omarja Escobarja. Omar, ki ga je v Slovenijo pripeljala ljubezen, prihaja iz Hondurasa, kjer namesto jablan in hrušk, na vrtu rastejo kavovci. Skupaj z babico sta velikokrat skupaj obirala kavo za domačo uporabo, jo pražila in iz sveže pražene kave pripravila izvrstno skodelico kave, v kateri so se poigravali okusi brusnic, karamele in mandeljnov. 

Tako sta skupaj z ženo Katjo v želji po skodelici vrhunske kave, kot jo je Omar poznal iz mladosti, pričela z iskanjem kavnih zrn, pri tem pa našla dobavitelja, ki zagotavlja le vrhunsko surovino in dela neposredno s kmeti, kar pomeni, da dobavljajo kavo z manjših farm.

Praženje je na začetku, ko še nista imela profesionalne opreme, potekalo ročno na štedilniku na drva. Dan za dnem in mesec za mesecem je Omar s svojimi kavami prepričal vedno več znancev, prijateljev, sosedov… Dovolj, da je padla odločitev, da je svoj hobi spremenil v službo. Sledila je nabava profesionalne opreme in tako se je začela pot do popolne kave, v kateri lahko danes z vsemi svojimi čuti uživate tudi sami.

Edinstvenost, sledljivost, pravičnost 

Ker kave uvažajo z manjših družinskih farm, lahko končnemu potrošniku predstavijo tudi kavne nasade, kjer so kave dozorele in ljudi, ki kavo pridelujejo. Na ta način izražajo svojo zavezo trajnostnemu razvoju ter s svojim delom o tem izobražujejo tudi kupce.

Additional Information

Content 100g
Manufacturer Escobar
Price €3.40

Reviews

Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register