More Views

Escobar Honduras Marcala shg 100g

SKU:ESC-01

Be the first to review this product

Availability:In stock

Details:

Marcala je zaščiteno geografsko ime, sinonim za vrhunske kave. Kave rastejo na nadmorski višini med 1500 in 2000 metri, kar označuje oziroma potrjuje tudi oznaka SHG (Strictly High Grown).
€3.25

Options

* Required Fields

€3.25

Details

Kave iz Hondurasa se v zadnjih nekaj letih ponovno uspešno uvrščajo na lestvico najboljših svetovnih kav. Med slednjimi je tudi kava Marcala, ki prihaja z več manjših farm, ki se nahajajo na pobočjih blizu istoimenskega kraja Marcala v regiji La Paz na jugozahodnem delu Hondurasa. Marcala je zaščiteno geografsko ime, sinonim za vrhunske kave. Kave rastejo na nadmorski višini med 1500 in 2000 metri, kar označuje oziroma potrjuje tudi oznaka SHG (Strictly High Grown).

Regija
Marcala

Sorta
Bourbon, Typica, Catuai, Caturra & Pacas

Okus in aroma
Kavo Marcala označujejo rahlo sadno sladka aroma ter prijetno usklajeni okusi karamele in lešnikov. Kava ima polno telo, ki v pookusu pusti na jeziku prijeten kremast občutek.

Zgodba o kavi Escobar

Kave Escobar se do popolnosti pražijo na Vrhniki, vedno v majhnih količinah in pod budnim očesom strokovnjaka, Omarja Escobarja. Omar, ki ga je v Slovenijo pripeljala ljubezen, prihaja iz Hondurasa, kjer namesto jablan in hrušk, na vrtu rastejo kavovci. Skupaj z babico sta velikokrat skupaj obirala kavo za domačo uporabo, jo pražila in iz sveže pražene kave pripravila izvrstno skodelico kave, v kateri so se poigravali okusi brusnic, karamele in mandeljnov. 

Tako sta skupaj z ženo Katjo v želji po skodelici vrhunske kave, kot jo je Omar poznal iz mladosti, pričela z iskanjem kavnih zrn, pri tem pa našla dobavitelja, ki zagotavlja le vrhunsko surovino in dela neposredno s kmeti, kar pomeni, da dobavljajo kavo z manjših farm.

Praženje je na začetku, ko še nista imela profesionalne opreme, potekalo ročno na štedilniku na drva. Dan za dnem in mesec za mesecem je Omar s svojimi kavami prepričal vedno več znancev, prijateljev, sosedov… Dovolj, da je padla odločitev, da je svoj hobi spremenil v službo. Sledila je nabava profesionalne opreme in tako se je začela pot do popolne kave, v kateri lahko danes z vsemi svojimi čuti uživate tudi sami.

Edinstvenost, sledljivost, pravičnost

Ker kave uvažajo z manjših družinskih farm, lahko končnemu potrošniku predstavijo tudi kavne nasade, kjer so kave dozorele in ljudi, ki kavo pridelujejo. Na ta način izražajo svojo zavezo trajnostnemu razvoju ter s svojim delom o tem izobražujejo tudi kupce.

Additional Information

Content 100g
Manufacturer Escobar
Price €3.25

Reviews

Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register