Escobar Etiopija Sidamo-Espresso

SKU:ESC-02/e

Be the first to review this product

€3.25

Availability:Out of stock

Details:

Etiopija je zibelka kave. Glavne regije, kjer pridelajo največ kave in po katerih so etiopske kave dobile ime, so Sidamo, Harar, Yirgacheffe, in Limu. Kava Sidamo tako izhaja iz obširne in rodovitne regije Sidamo južno od jezera Awasa.

Details

Etiopija je zibelka kave. Glavne regije, kjer pridelajo največ kave in po katerih so etiopske kave dobile ime, so Sidamo, Harar, Yirgacheffe, in Limu. Kava Sidamo tako izhaja iz obširne in rodovitne regije Sidamo južno od jezera Awasa. Večino kave pridelajo kmetje na manjših kmetijah. Ker je  izvoz kave v Etiopiji še vedno precej centraliziran, je kavo s posameznih farm skoraj nemogoče dobiti. Kava dozori enkrat letno.

Regija

Sidamo

Sorta

Red Bourbon

Okus in aroma

Kava je svežega, lahkega ter sladkega okusa z močno noto medu in cvetlic. Izstopata tudi okus citrusa in limone.

Zgodba o kavi Escobar 

Kave Escobar se do popolnosti pražijo na Vrhniki, vedno v majhnih količinah in pod budnim očesom strokovnjaka, Omarja Escobarja. Omar, ki ga je v Slovenijo pripeljala ljubezen, prihaja iz Hondurasa, kjer namesto jablan in hrušk, na vrtu rastejo kavovci. Skupaj z babico sta velikokrat skupaj obirala kavo za domačo uporabo, jo pražila in iz sveže pražene kave pripravila izvrstno skodelico kave, v kateri so se poigravali okusi brusnic, karamele in mandeljnov. 

Tako sta skupaj z ženo Katjo v želji po skodelici vrhunske kave, kot jo je Omar poznal iz mladosti, pričela z iskanjem kavnih zrn, pri tem pa našla dobavitelja, ki zagotavlja le vrhunsko surovino in dela neposredno s kmeti, kar pomeni, da dobavljajo kavo z manjših farm.

Praženje je na začetku, ko še nista imela profesionalne opreme, potekalo ročno na štedilniku na drva. Dan za dnem in mesec za mesecem je Omar s svojimi kavami prepričal vedno več znancev, prijateljev, sosedov… Dovolj, da je padla odločitev, da je svoj hobi spremenil v službo. Sledila je nabava profesionalne opreme in tako se je začela pot do popolne kave, v kateri lahko danes z vsemi svojimi čuti uživate tudi sami.

Edinstvenost, sledljivost, pravičnost

Ker kave uvažajo z manjših družinskih farm, lahko končnemu potrošniku predstavijo tudi kavne nasade, kjer so kave dozorele in ljudi, ki kavo pridelujejo. Na ta način izražajo svojo zavezo trajnostnemu razvoju ter s svojim delom o tem izobražujejo tudi kupce.

Additional Information

Content 100g
Manufacturer Escobar
Price €3.25

Reviews

Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register